De beste slijptol van 2023

16 januari 2023

Op zoek naar een slijptol? Om jou te helpen bij het vinden van de beste slijptol bespreken wij op deze pagina de 10 beste slijptollen van 2022. Bekijk hieronder alvast onze top 3 die als beste uit onze test zijn gekomen:

 • Powerplus Poweset2 wil je niet teveel uitgeven? Bekijk dan de Powerplus Poweset2!
 • Bosch GWS 1400 – gebruiksvriendelijke slijptol nodig? Bekijk de Bosch GWS 1400!
 • Metabo WE24-230 MVT – zwaar geschut nodig? Met 2300 watt van de Metabo WE24-230 MVT zit je goed!

Introductie

Slijptollen, of haakse slijpers in het vakjargon, zijn er in overvloed. Dus waar let je op bij het kopen van een slijptol? Er zijn veel verschillende soorten slijptollen met ieder zijn eigen voordelen en nadelen. Maar waar moet jij nou zelf op letten als je een slijptol wilt kopen? Heeft het een softstart wat ervoor zorgt dat het apparaat rustig op gang komt? Hoeveel vermogen heeft de slijptol? Hieronder bespreken we de belangrijkste specificaties van een slijptol waar je goed op moet letten als je tot kopen over wilt gaan. Aan de hand van deze specificaties kun je een weloverwogen beslissing maken of de haakse slijper die jij op het oog hebt geschikt is voor wat jij wilt gaan doen!

Diameter slijpschijf – de diameter van de slijpschijf is een goede indicatie van de slijpcapaciteit van de slijptol. Voor kleinere werkzaamheden is een slijpschijfdiameter van 125 millimeter voldoende. Wil je bakstenen zagen of ander grover materiaal bewerken? Dan is een grotere slijpschijfdiameter een betere keuze.

Aandrijving – de aandrijving dan slijptol is een erg belangrijk kenmerk, omdat dit veel invloed heeft op jouw gebruikservaring. Je kunt kiezen uit benzine slijptollen, elektrische slijptollen, slijptollen op accu en pneumatische slijptollen. Elektrisch aangedreven slijptollen zijn meestal het sterkst. Met een slijptol op accu geniet je van volledige bewegingsvrijheid. Benzine slijptollen zijn geschikt voor zwaarder werk. Pneumatische slijptollen maken gebruik van geperste lucht, waardoor je geen elektriciteit nodig hebt maar toch relatief zwaar werk kunt uitvoeren.

 

Voor reguliere werkzaamheden is een vermogen tussen de 800 en 1200 Watt voldoende. Voor zwaarder werk raden we 1400+ Watt aan.

Vermogen –  het vermogen van de haakse slijper is ook een goede indicatie van de slijpcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe waarschijnlijker het is dat het model gebruikt kan worden voor grover slijpwerk. Voor reguliere werkzaamheden is een vermogen tussen de 800 en 1200 Watt voldoende. Voor zwaarder werk raden we 1400+ Watt aan.

Gewicht – het gewicht van de slijptol heeft ook invloed op jouw gebruikerservaring. Hoe zwaarder de slijptol, hoe moeilijker deze te opereren is. Ga dus goed na wat jij van plan bent met de slijptol en overweeg dit wanneer je een zwaarder of lichter model wilt aanschaffen. Als een slijptol rond de 6 kilogram is, spreken we over een zwaarder model. Lichtere modellen hebben een gewicht van 1 tot 3 kilogram. Vaak correleert een stijging in gewicht met een stijging in vermogen.

Veiligheid – de veiligheid van een slijptol speelt een grote rol bij de gebruiksvriendelijkheid. Kijk daarom wat voor veiligheidsspecificaties op de slijptol zitten. Veelvoorkomende veiligheidsspecificaties zijn de dodemansknop, die ervoor zorgt dat de slijptol uitgaat zodra je de knop loslaat, en een herstartbeveiliging, die ervoor zorgt dat de slijptol niet uit zichzelf inschakelt nadat de stroomtoevoer onderbroken is.

terug naar menu ↑

Welke slijptol voor welke klus?

Zoals we eerder al zeiden, slijptollen zijn er in overvloed. Nu je weet waar je goed op moet letten bij het kopen van een slijptol, is het ook handig om te weten welke slijptol goed is voor wat voor soort werk. We hebben het namelijk over ‘reguliere werkzaamheden’ en ‘grover werk’, maar zonder context zegt dat je misschien niet heel veel. Vandaar dat we in de volgende opsomming alles voor je op een rijtje zetten zodat jij weet welke slijptol geschikt is voor wat voor soort werk.

Reguliere werkzaamheden – slijptollen met een vermogen tussen de 800 en 1200 Watt en een slijpschijfdiameter van 115 of 125mm zijn geschikt voor thuisgebruik. Denk hierbij aan muurtegels of dunne stalen leidingen. Aanbeveling voor dit type werk: Makita 9565PZ

Zware werkzaamheden – slijptollen met een vermogen van 1400+ Watt en een slijpschijfdiameter van 230mm zijn geschikt voor grover werk. Denk hierbij aan grotere stenen en dikker metaal. Aanbeveling voor dit type werk: Metabo WE 2000-230

Benieuwd naar de beste slijptollen? Lees snel verder en ontdek wat de beste haakse slijpers van 2022 zijn!

1
terug naar menu ↑

Powerplus Poweset2

Zit je vast aan een budget? Check dan de Powerplus Poweset2 voor een super prijs/kwaliteit verhouding.
Powerplus Poweset2 specificaties  
Gewicht 5,0 kilogram
Diameter slijpschijf 125 millimeter
Vermogen 900 watt
Aandrijving Elektrisch
7.4Expert Score

De Powerplus Poweset2 is een ideale haakse slijper voor een erg betaalbare prijs. Hij is voorzien van een slijpschijf met een diameter van 125 millimeter, wat geschikt is voor normaal slijpwerk. Denk hierbij aan steen en metaal, stalen leidingen of buizen. Met de elektrische aandrijving moet je wel rekening houden met een beperkte bewegingsruimte. Het is voorzien van een softstart, zodat je een zachte aanloop hebt en het aantal rotaties niet direct pieken. Dit model heeft ook een constant toerental, waardoor de machine onder zware omstandigheden ook nog comfortabel te besturen is.

Gewicht
6
Diameter slijpschijf
7
Vermogen
7
Veiligheid
7
Prijs
10
Positief
 • Erg betaalbaar
 • Constant toerental zorgt voor een comfortabele gebruikerservaring
 • De softstart zorgt voor een zachte aanloop
Negatief
 • Je bewegingsruimte is beperkt door de aandrijving op netstroom

Dit zeggen gebruikers over de Powerplus Poweset2

‘Goede prijs voor deze kleine slijpschijf. Aangekocht om muurtegels op maat te slijpen, daar is het ideaal voor. Voor het grotere werk is ze wel wat licht denk ik.’
Review koper
via Coolblue.nl
2
terug naar menu ↑

Metabo WE 2000-230

De Metabo WE 2000-230 is een krachtige, elektrisch aangedreven slijptol met een schijfdiameter van maar liefsts 230 millimeter!

Prijs: gemiddeld
Metabo WE 2000-230 specificaties  
Gewicht 5,2 kilogram
Diameter slijpschijf 230 millimeter
Vermogen 2000 watt
Aandrijving Elektrisch
8Expert Score

Heb je een krachtige slijptol nodig? Dan zit je met de 2000 watt Metabo WE 2000-230 goed. Dit model is voorzien van een schijf met een diameter van 230 millimeter, wat hem geschikt maakt voor grover steen en metaal. Voor de veiligheid is dit model voorzien van een softstart en een herstartbeveiliging. Met het gewicht van 5.2 kilogram kan lang werken wat zwaar worden, maar dan heb je een excuus voor een koffiepauze! Door de elektrische aandrijving wordt je wel in je bewegingsruimte beperkt.

Gewicht
6
Diameter slijpschijf
10
Vermogen
10
Veiligheid
7
Prijs
7
Positief
 • Met het vermogen van 2000 watt, bestuur jij een zeer krachtige haakse slijper
 • Dit model is voorzien van een softstart
Negatief
 • Beperkte bewegingsruimte
 • Het verstellen van de beschermkap vereist gereedschap

Dit zeggen gebruikers over de Metabo WE 2000-230

‘Dit is een serieuze haakse slijper voor wanneer je net wat meer power en diameter nodig hebt. Erg geschikt voor steen en metaal etc. Ik heb er met succes al 15 min na ontvangst een metalen pijp mee doorgeslepen zonder veel ervaring met haakse slijpers. Hij is dus erg makkelijk in gebruik en simpel te bedienen. Even de beschermkap ervoor en een schijf plaatsen en je kan los. Denk er wel aan ook de juiste schijf te kopen aangezien deze niet meegeleverd wordt. Hij is wel groter en zwaarder dan ik dacht. Voor mijn intenties geen probleem, maar voor het fijnere werk kun je waarschijnlijk beter een kleiner formaat slijper aanschaffen.’
Review koper
Via Coolblue.nl
3
terug naar menu ↑

Bosch GWS 1400

De Bosch GWS 1400 is een erg gebruiksvriendelijke haakse slijper die slechts 1.9 kilogram weegt.

Prijs: gemiddeld
Bosch GWS 1400 specificaties  
Gewicht 1,9 kilogram
Diameter slijpschijf 125 millimeter
Vermogen 1400 watt
Aandrijving Elektrisch
7.8Expert Score

De Bosch GWS 1400 is één van de lichtste slijptollen op onze lijst en weegt slechts 1.9 kilogram. Dit maakt het besturen van de haakse slijper erg gemakkelijk en door de draaibare slijpkop bewerk je ook moeilijke hoeken zonder probleem. Het heeft een elektrische aandrijving en een constant toerental, waardoor je onder zware belasting het apparaat ook goed kunt blijven gebruiken. Je bewegingsruimte wordt wel beperkt door het snoer.

Gewicht
9
Diameter slijpschijf
7
Vermogen
8
Veiligheid
7.5
Prijs
7.5
Positief
 • Onder zware belasting blijft het toerental van de slijper constant, waardoor je het apparaat goed kan blijven besturen
 • Dankzij de draaibare slijpkop werk je ook in moeilijk bereikbare hoeken
Negatief
 • Niet voorzien van herstartbeveiliging

Dit zeggen gebruikers over de Bosch GWS 1400

‘Prettig apparaat wat degelijk aanvoelt. Ligt fijn in de hand en is vanwege zijn lage gewicht makkelijk met één hand te gebruiken. Wordt geleverd in een mooie koffer en met twee betonschijven. Had eerst een andere slijper gekocht, maar die was een stuk zwaarder en had speling in de as (is niet zo erg maar wat een ratelend bijgeluid gaf). Deze heeft daar allemaal geen last van en voelt een klasse hoger. Alles bij elkaar een goede koop! Mist softstart helaas en de beschermkap is niet zonder gereedschap te verstellen. De powerknop is vergeleken met andere modellen prettig in gebruik.’
Review koper
via Coolblue.nl
4
terug naar menu ↑

Makita DGA504ZJ

De Makita DGA504ZJ is een gebruiksvriendelijke slijptol op accu waardoor je geniet van volledige bewegingsvrijheid.

Prijs: gemiddeld
Makita DGA504ZJ specificaties  
Gewicht 2,5 kilogram
Diameter slijpschijf 125 millimeter
Vermogen Geen informatie voor accu-modellen
Aandrijving Elektrisch
7.5Expert Score

De Makita DGA504ZJ is een haakse slijper op accu met een schijfdiameter van 125 millimeter, wat goed is voor de reguliere klusjes rondom huis en tuin. Het toestel weegt slechts 2.5 kilogram waardoor het erg gebruiksvriendelijk is. De accu-aandrijving zorgt voor volledige bewegingsvrijheid. Voor de veiligheid is dit model voorzien van een anti-kickback systeem en een herstart beveiliging.

Gewicht
8.5
Diameter slijpschijf
7
Veiligheid
7
Prijs
7.5
Positief
 • Door de accu-aandrijving geniet je van volledige bewegingsvrijheid
 • Slechts 2.5 kilogram
 • De haakse slijper is voorzien van een anti-kickback systeem wat terugslag voorkomt
Negatief
 • Geen constant toerental

Dit zeggen gebruikers over de Makita DGA504ZJ

‘Dodemansknop is van dun plastic. Die zal wel een keer sneuvelen. Verder prima slijper.’
Review koper
via Coolblue.nl
‘Ideaal voor klussen rondom huis.’
Review koper
via Bol.com
5
terug naar menu ↑

Metabo WE24-230 MVT

De Metabo WE24-230 MVT is een krachtige slijper met een vermogen van 2300 watt!

Metabo WE24020 MVT specificaties  
Gewicht 5,8 kilogram
Diameter slijpschijf 230 millimeter
Vermogen 2300 watt
Aandrijving Elektrisch
7.8Expert Score

De Metabo WE24-230 MVT is een krachtige haakse slijper met een vermogen van maar liefst 2300 watt. Het heeft een schijfdiameter van 230 millimeter wat het geschikt maakt voor grover steen en metaal. Dit product is voorzien van gepatenteerde stofbescherming van Metabo, wat voor een langere levensduur van het apparaat zou moeten leiden. Ook is het voorzien van een overbelastingsbeveiliging en een herstartbeveiliging. Met een gewicht van 5.8 kilogram kan lang werken zwaar worden.

Gewicht
6
Diameter slijpschijf
9
Vermogen
10
Veiligheid
8
Prijs
6
Positief
 • 2300 watt vermogen, waardoor het een erg krachtige slijptol is geschikt voor zwaar werk
 • Elektronische overbelastingsbeveiliging en herstartbeveiliging
Negatief
 • Met een gewicht van 5,8 kilogram is deze aan de zware kant
6
terug naar menu ↑

Makita 9565PZ

De Makita 9565PZ is een goede elektrisch aangedreven slijper die slechts 2.4 kilogram weegt.

Prijs: gemiddeld
Makita 9565PZ specificaties  
Gewicht 2,4 kilogram
Diameter slijpschijf 125 millimeter
Vermogen 1100 watt
Aandrijving Elektrisch
7.9Expert Score

De Makita 9565PZ is een goede elektrisch aangedreven slijptol met 1100 watt en een schijfdiameter van 124 millimeter. Dit maakt het geschikt voor bijvoorbeeld tuintegels en stalen pijpen. Met een gewicht van 2.4 kilogram en het verstelbare handvat werk je altijd erg comfortabel.

Gewicht
8.5
Diameter slijpschijf
7
Vermogen
8
Veiligheid
8
Prijs
8
Positief
 • Voorzien van een herstartbeveiliging
 • Je werkt altijd in de meest ideale houding door de verstelbare handgreep
 • Met de draaibare slijpkop werk je ook in moeilijk bereikbare hoeken
Negatief
 • Beperkte bewegingsruimte door het snoer

Dit zeggen gebruikers over de Makita 9565PZ

‘Ideale slijpmachine die net dat beetje krachtiger is waardoor er vlot gewerkt kan worden’
Review koper
via Coolblue.nl
7
terug naar menu ↑

Makita GA5030RK

De Makita GA5030RK is een zeer betaalbare en lichte slijptol met een vermogen van 720 watt.

Makita 9565PZ specificaties  
Gewicht 1,8 kilogram
Diameter slijpschijf 125 millimeter
Vermogen 720 watt
Aandrijving Elektrisch

8Expert Score

De Makita GA5030RK is een elektrisch aangedreven slijptol met een vermogen van 720 watt. De betaalbare prijs legt het in het bereik van een grote doelgroep. Het weegt slechts 1.8 kilogram waardoor je het voor langere periodes comfortabel kunt blijven opereren. De slijpschijf van 125 millimeter maakt het geschikt voor regulier steen en metaal. Dit model is helaas niet voorzien van een softstart, noch een constant toerental.

Gewicht
10
Diameter slijpschijf
7
Vermogen
6
Veiligheid
7
Prijs
10
Positief
 • Erg betaalbaar
 • Voorzien van een verstelbare slijpkop voor moeilijke hoeken
Negatief
 • Het model is niet voorzien van een softstart
 • Geen constant toerental

Dit zeggen gebruikers over de Makita GA5030RK

‘Weer voor een Makita gegaan, de (verre) voorloper zeker 10 jaar gebruikt. Deze ligt door de kleine motordiameter lekker in de hand. De uitschroefbare handgreep zou eigenlijk trillingsdempend moeten zijn als bij een Bosch, maar dit is het einge punt van aandacht.’ ‘Wederom een goed product van Makita. Makkelijk in gebruik enkel de aan en af schakelaar is lastig in gebruik.’
Review koper
via Coolblue.nl
8
terug naar menu ↑

Makita Makita M9001

De Makita M9001 is een zeer krachtige, zware slijptol met een elektrische aandrijving.

Prijs: gemiddeld

Makita M9001 specificaties  
Gewicht 5,7 kilogram
Diameter slijpschijf 230 millimeter
Vermogen 2000 watt
Aandrijving Elektrisch

8Expert Score

De Makita M9001 is een krachtige slijptol met een vermogen van maar liefst 2000 watt. De slijpschijf van 230 millimeter in combinatie met het vermogen maakt de Makita M9001 geschikt voor grover steen en metaal, en dankzij de lage trillingswaarden kun je dit ook comfortabel doen. De netstroom zorgt wel voor een beperkte bewegingsruimte, omdat je te maken hebt met een snoer. Ook is dit model niet de lichtste op de lijst, want met een gewicht van 5.7 kilogram kan lang werken zwaar aanvoelen.

Gewicht
6
Diameter slijpschijf
10
Vermogen
8.5
Veiligheid
8
Prijs
7
Positief
 • Elektrische aandrijving met een vermogen van 2000 watt
 • Lage trillingswaarde voor gebruiksvriendelijkheid
 • Verstelbare handgreep
Negatief
 • Beperkte bewegingsruimte

Dit zeggen gebruikers over de Makita M9001

‘Ik heb deze machine een hele dag gebruikt om een klusje die mij meer dan € 500,- (offerte aannemer) zou kosten. Deze machine heb ik binnen een dag terugverdient. Prima te gebruiken!’
Review koper
via Coolblue.nl
9
terug naar menu ↑

Bosch PWS 850-125

De Bosch PWS 850-125 is een gebruiksvriendelijke slijptol en weegt slechts 1.8 kilogram.

Bosch PWS 850-125 specificaties  
Gewicht 1,8 kilogram
Diameter slijpschijf 125 millimeter
Vermogen 850 watt
Aandrijving Elektrisch

7.5Expert Score

De Bosch PWS 850-125 is een betaalbare slijptol met een elektrische aandrijving. Het vermogen van 850 watt in combinatie met een schijfdiameter van 125 millimeter maakt dit model geschikt voor regulier steen en metaal. Het weegt slechts 1.8 kilogram, waardoor langer werken geen irritatie of vermoeidheid veroorzaakt. Helaas is dit model niet voorzien van een herstartbeveiliging, wat de veiligheid van het apparaat wel schaadt. Ook heeft het model geen constant toerental.

Gewicht
10
Diameter slijpschijf
7
Vermogen
7
Veiligheid
6
Prijs
10
Positief
 • Voorzien van een draaibare slijpkop
 • Voor het verstellen van de beschermkap en het wisselen van schijf, heb je geen extra gereedschap nodig
Negatief
 • Geen herstartbeveiliging
 • Geen constant toerental

Dit zeggen gebruikers over de Bosch PWS 850-125

‘Machine voldoet aan de verwachtingen. Alles snel en volledig geleverd. Echt een aanrader.’
Review koper
via Coolblue
10
terug naar menu ↑

Einhell TE-AG 230/2000

De Einhell TE-AG 230/2000 is een betaalbare slijptol met een vermogen van 2000 watt!

Einhell TE-AG 230/2000 specificaties  
Gewicht 5,6 kilogram
Diameter slijpschijf 230 millimeter
Vermogen 2000 watt
Aandrijving Elektrisch

8.3Expert Score

De Einhell TE-AG 230/2000 is een erg betaalbare slijptol met een aanzienlijk vermogen van 2000 watt. Het vermogen in combinatie met de slijpschijfdiameter van 230 millimeter maakt dit model erg geschikt voor grover steen en metaal. De haakse slijper is voorzien van een verstelbare handgreep, waardoor je altijd de beste houvast hebt. Ook de beschermkap verstel je gemakkelijk zonder extra gereedschap nodig te hebben. Door de netstroom wordt je bewegingsruimte wel beperkt, omdat je rekening moet houden met het snoer.

Gewicht
6.5
Diameter slijpschijf
10
Vermogen
8
Veiligheid
7
Prijs
10
Positief
 • De herstartbeveiliging voorkomt onverwachte activatie van het apparaat
 • De beschermkap verstel je gemakkelijk zonder extra gereedschap
 • Je werkt altijd in de meest ideale houding door de verstelbare handgreep
Negatief
 • Je bent afhankelijk van de levensduur van de accu

Dit zeggen gebruikers over de Einhell TE-AG 230/2000

‘Goed materiaal hoeft niet duur te zijn’
Review koper
via Coolblue
'Goede prijs presentatie verhouding'
Review koper
via Coolblue
terug naar menu ↑

Vergelijk de beste slijptollen in 1 overzicht

ModelAandrijvingVermogenSchijf-
diameter
GewichtPrijsConstant
Toerental
Powerplus Poweset2Elektrisch900W125 mm5.0 kgLaagJa
Metabo WE 2000-230Elektrisch2000W230 mm
5.2 kgGemiddeldNee
Bosch GWS 1400Elektrisch1400W125 mm1.9 kgGemiddeldJa
Makita DGA504ZJAccu125 mm2.5 kgGemiddeldNee
Metabo WE24-230 MVTElektrisch2300W230 mm5.8 kgHoogNee
Makita 9565PZElektrisch1100W125 mm2.4 kgGemiddeldNee
Makita GA5030RKElektrisch720W125 mm1.8 kgLaagNee
Makita M9001Elektrisch2000W230 mm5.7 kgGemiddeldNee
Bosch PWS 850-125Elektrisch850W125 mm1.8 kgLaagNee
Einhell TE-AG 230/2000Elektrisch2000W230 mm5.6 kgLaagJa

Gereedschappengids
Logo