Beste oorkappen met radio 2024

Gehoorbescherming is erg belangrijk bij het klussen. Je wilt natuurlijk niet na een weekendje klussen met een oneindige piep in je oren lopen, toch? Gelukkig hoef je niet in volledige stilte te werken, want met oorkappen met radio kun je naar je favoriete muziek luisteren terwijl je klust. Om jou te helpen de beste oorkappen met radio te vinden, bespreken wij populaire oorkapheadsets zodat jij de beste keuze kunt maken! Alvast benieuwd naar de beste gehoorbescherming met radio? Hier zijn ze:

  1. 3M Peltor HRXD7A-01zoek je de beste oorkappen met radio en is geld geen probleem? Dan zit je met de 3M Peltor HRXD7A-01 goed! Meer info
  2. Soul Tainezoek je een betaalbare oorkapradio met DAB+? Dan is de Soul Taine ideaal voor jou. Meer info
  3. 3M Peltor Worktunes pro helmvariantoptimale gehoorbescherming én veiligheid? Check de Peltor WorkTunes Pro Helmvariant! Meer info

Waar moet je op letten?

Oorkappen met radio zijn er in overvloed. Dus hoe kies je de beste voor jou uit? Hieronder bespreken wij de belangrijkste specificaties van oorkappen met radio zodat jij een goede afweging kunt maken tussen verschillende modellen en de beste kunt kopen voor jouw doel.

  • Comfort & bescherming het comfort van de oorkappen draagt natuurlijk bij aan je gebruikerservaring. Ze moeten vooral lekker zitten, anders zorgen ze alleen maar voor irritatie. Maar een goede pasvorm zorgt ook voor de beste bescherming. Oorkappen die niet helemaal afsluiten, zullen je gehoor ook niet optimaal beschermen. Let dus ook goed op of de oorkappen verstelbaar zijn naar jouw hoofdvorm.

  • SNR waarde – SNR staat voor ‘’single number rating’’ en duidt op de beschermingsgraad van de headset. Een SNR waarde geeft het aantal dB aan dat wordt gedempt door de headset. Met omgevingsgeluiden van 100 dB en een headset met een SNR waarde van 30, worden de omgevingsgeluiden gedempt tot 70 dB. Hoe hoger de SNR waarde, hoe meer geluid er wordt gedempt. Geluiden vanaf 80 dB kunnen je gehoor op lange termijn beschadigen. Geluiden van 120 dB kunnen direct je gehoor aantasten. Werk jij dus in een luidruchtige werkomgeving of bedien jij luide machines? Dan zijn oorkappen zoals de Peltor Alert met een hoge SNR waarde geschikt voor jou.

  • Signaal – DAB+, FM of toch AM? Het signaal van de radio draagt bij aan de kwaliteit van de muziek. DAB+ is veruit het beste omdat dit geruisloos is. FM heeft ietsje meer van storingen, maar is alsnog van goede kwaliteit. AM is het meest ouderwets.

  • Microfoon – wanneer je klust krijg je waarschijnlijk vieze handen. Dan wil je niet aan je koptelefoon zitten om van zenders te verwisselen. Met oorkappen met microfoon kun jij met stembediening van zenders wisselen en telefoontjes plegen.

  • Bluetooth – misschien wil je niet altijd naar de radio luisteren, maar heb je ook wel eens behoefte aan je eigen playlist van Spotify. Zoek dan naar oorkappen met radio die voorzien zijn van Bluetooth. Hiermee kun jij gemakkelijk je telefoon verbinden met de koptelefoon en je favoriete tunes regelrecht naar je headset streamen.

 

1

3M Peltor HRXD7A-01

De 3M Peltor HRXD7A-01 zijn betaalbare oorkappen met radio!

Prijs: gemiddeld

3M Peltor HRXD7A-01 specificaties
SNR waarde
31
Signaal
DAB+, FM
Microfoon
Ja
Bluetooth
Ja

9

Expert score

De 3M Peltor HRXD7A-01 is een goede en betaalbare oorkapheadset met een hoge SNR waarde. De SNR waarde van deze gehoorbescherming met radio model is 31, wat ervoor zorgt dat alle omgevingsgeluiden met maar liefst 31 dB gedempt worden. De 3M Peltor HRXD7A-01 heeft zowel een DAB+ als FM-signaal, waarmee je naar kristalheldere muziek kunt luisteren. Helaas ontbreekt er een Bluetooth-verbinding, maar met de aanwezige Aux-aansluiting kun je ook muziek afspelen vanaf je smartphone. Houd dan alleen rekening met het draadje! Deze radio is voorzien van spraakbesturing. Zo hoef je niet met je vieze handschoenen aan je headset te zitten. Tevens bespaart de 3M Peltor HRXD7A-01 energie door na 4 uur automatisch uit te schakelen. De prijs maakt de 3M Peltor HRXD7A-01 toegankelijk voor een grote doelgroep en met de specificaties die je ervoor krijgt is deze gehoorbeschermer met radio het ook zeker waard.

SNR waarde
 0/10 
Signaal
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de 3M Peltor HRXD7A-01

‘Dempt geluid heel goed. Minpuntje: de radio ontvangst is niet zo heel goed, gelukkig lost een koperdraadje het zo op’

Review koper 

‘Echt een goede gehoorbeschermer, ik ben er blij mee top product!’

Review koper 

2

Soul Taine

De Soul Taine is een goede oorkapheadset met DAB+.

Prijs: gemiddeld

Soul Taine specificaties
SNR waarde
30
Signaal
DAB+, FM, AM
Microfoon
Ja
Bluetooth
Ja

8.6

Expert score

De Soul Taine is goede gehoorbescherming met radio voorzien van een DAB+ signaal. Deze heeft een goede SNR waarde van 30, waarmee het omgevingsgeluid met 30 dB gedempt wordt. Geen gehoorschade dus! Deze gehoorbescherming met radio is voorzien van een microfoon voor gemakkelijke besturing. Ook heeft deze oorkap met radio een Bluetooth- en Aux-verbinding, zodat je gemakkelijk je favoriete muziek vanaf je muziek afspeelt. Je kunt tot wel 10 zenders opslaan, zodat je makkelijk tussen je favoriete zenders switcht. Zwart, of je het mooi vindt of niet, is niet de meest opvallende kleur dus het draagt niet bij aan je zichtbaarheid op de werkplaats. Ook kan het controlepaneel aan de zijkant lastig te bedienen zijn als je dikke werkhandschoenen draagt.

SNR waarde
 0/10 
Signaal
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Soul Taine

‘Ben zeer tevreden over dit apparaat. Geniet vaak van mn favoriete muziek.’

Review koper

3

Peltor WorkTunes Pro Helmvariant

Deze versie van de Peltor WorkTunes Pro kunnen gemonteerd worden op je helm.

Peltor WorkTunes Pro Helmvariant specificaties
SNR waarde
31
Signaal
FM, AM
Microfoon
Ja
Bluetooth
Nee

8.6

Expert score

Met de Peltor WorkTunes Pro Helmvariant geniet je van optimale gehoorbescherming en kun je ook een helm dragen voor de veiligheid. Wel zo handig op werkplaatsen waar een helm vereist is, maar waar je ook gehoorbescherming nodig hebt. De hoge SNR waarde van 31 zorgt ervoor dat je aan het einde van de dag nog steeds wat hoort. Dit model maakt gebruik van een FM-signaal, waarmee je van prima geluid geniet. Helaas heeft deze headset geen Bluetooth, dus je moet het doen met de radio. Je kunt wel je 5 favoriete zenders opslaan. De prijs maakt dit model overigens erg toegankelijk voor een grote doelgroep!

SNR waarde
 0/10 
Signaal
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Peltor WorkTunes Pro Helmvariant

Over dit product hebben wij nog geen reviews kunnen vinden. Wij blijven zoeken naar beoordelingen om jou goed te informeren over wat gebruikers van dit product vinden!

4

Peltor Alert

De Peltor Alert biedt goede gehoorbescherming met radio en heeft een hoge SNR waarde!

Prijs: gemiddeld

Peltor Alert specificaties
SNR waarde
32
Signaal
FM, AM
Microfoon
Ja
Bluetooth
Nee

8.3

Expert score

Met de Peltor Alert loop je zeker geen risico op gehoorschade. Deze gehoorbescherming met radio heeft een erg hoge SNR waarde van maar liefst 32, waarmee je omgevingsgeluid dusdanig gedempt wordt dat je het risico op gehoorschade compleet ontloopt. De Peltor Alert maakt gebruik van een FM en AM signaal. Kristalhelder geluid is het niet, maar het kan er mee door. Deze gehoorbeschermers met radio heeft ook een microfoon, maar helaas geen Bluetooth-verbinding. De bediening van de Peltor Alert is ook een fluitje van een cent. Met de grote draaiknop regel je het volume, deze is niet te missen! De extra brede oorschelpen zorgen voor een goed draagcomfort. Al met al is de Peltor Alert een erg goede oorkapheadset voor een gemiddelde prijs.

SNR waarde
 0/10 
Signaal
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Peltor Alert

‘Hoor bijna niets meer. Erg prettig werken!

‘Deze hoofdtelefoon dempt net genoeg. Ik hoor nog wel wat geluid op de werkplaats, wat wel handig is. Prima product!’

Review koper

5

3M Peltor MRX21AWS6-ACK

De 3M Peltor MRX21AWS6-ACK is simpelweg de beste oorkapheadset die wij hebben kunnen vinden!

3M Peltor MRX21AWS6-ACK specificaties
SNR waarde
30
Signaal
DAB+, FM
Microfoon
Ja
Bluetooth
Ja

8

Expert score

De 3M Peltor MRX21AWS6-ACK zijn de beste oorkappen met radio. Deze gehoorbescherming met radio heeft een kristalhelder DAB+ signaal, maar is ook voorzien van FM-verbinding. Als je tijdens het klussen gebeld wordt, dan kun je met een klik op de knop je telefoontje aannemen en via de headset-microfoon afhandelen. Daarnaast is deze radio voorzien van Bluetooth, waardoor jij je favoriete hitjes kunt streamen vanaf je smartphone. Dit model heeft een SNR waarde van 30, waardoor omgevingsgeluiden met 30 dB gedempt worden. Hierdoor hoef jij geen zorgen te maken over gehoorschade. De prijs maakt deze wellicht onaantrekkelijk voor de doe-het-zelver of hobbyist, maar voor de professional die vaak klust is dit het absoluut waard!

SNR waarde
 0/10 
Signaal
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de 3M Peltor MRX21AWS6-ACK

Over dit product hebben wij nog geen reviews kunnen vinden. Wij blijven zoeken naar beoordelingen om jou goed te informeren over wat gebruikers van dit product vinden!

6

3M Peltor Worktunes Pro

Zit je vast aan een gelimiteerd budget? Met de 3M Peltor Worktunes Pro zit je goed!

Prijs: gemiddeld

3M Peltor Worktunes Pro specificaties
SNR waarde
32
Signaal
FM, AM
Microfoon
Nee
Bluetooth
Nee

8

Expert score

Gehoorbescherming met radio hoeft de wereld niet te kosten. Sommige zitten ook vast aan een budget. Herken jij jezelf hierin? Dan is de 3M Peltor Worktunes Pro een prima optie. Deze heeft een respectabele SNR waarde van 32, wat tevens hoger is dan de twee voorgaande modellen die ook nog eens duurder zijn, dus deze oorkap beschermt je gehoor als geen ander! Het DAB+ signaal ontbreekt helaas, dus je hebt het te doen met het iets minder heldere FM radio of AM signaal. Ook heeft dit model geen spraakbesturing en geen microfoon. Bluetooth is ook afwezig. Wat heeft deze dan wel? Een erg aantrekkelijke prijs, want aan de bescherming en het draagcomfort wat je krijgt voor deze prijs is absoluut niets mis. Dus houd je graag de hand op de knip? Check dan de 3M Peltor Worktunes Pro.

SNR waarde
 0/10 
Signaal
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de 3M Peltor Worktunes Pro

‘Ingewikkeld om te gebruiken, vergeleken bij het oudere model met slechts 3 knoppen. Kwaliteit is nog wel altijd daar.

Review koper

‘Doet wat het moet doen. Voor deze prijs is er geen betere.’

Review koper

7

GYZS gehoorbeschermer met radio

De GYZS is een aantrekkelijke gehoorbeschermer met radio tegen een betaalbare prijs.

GYZS gehoorbeschermer met radio specificaties
SNR waarde
29
Signaal
FM, AM
Microfoon
Nee
Bluetooth
Ja

8

Expert score

De GYZS gehoorbeschermer met radio is een erg betaalbare oorkapheadset. Deze aantrekkelijke prijs komt natuurlijk met een gebrek aan specificaties, maar aan de basisspecificaties is niets mis. Zo heeft deze zowel een FM radio als AM signaal, waarmee je naar muziek luistert van mediocre kwaliteit. De GYZS heeft een SNR waarde van 29, waarmee het omgevingsgeluid met 29 dB wordt dempt. Dit is niet het hoogste op de lijst, maar voor deze prijs is dit te verwachten. Dit model heeft geen microfoon, dus ook geen spraakbesturing. Wel heeft dit model Bluetooth, wat voor deze prijs toch wel erg opvallend is. Het draagcomfort van de GYZS is in orde, dus last van je oren krijgen zit er niet in. Al met al is dit een erg betaalbare oorkapheadset waar alle basisspecificaties aanwezig zijn.

SNR waarde
 0/10 
Signaal
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de GYZS gehoorbeschermer met radio

Over dit product hebben wij nog geen reviews kunnen vinden. Wij blijven zoeken naar beoordelingen om jou goed te informeren over wat gebruikers van dit product vinden!

8

Kerbl met FM radio

De Kerbl met FM radio is een betaalbare oorkapheadset met FM radio.

Kerbl met FM radio specificaties
SNR waarde
29
Signaal
FM, AM
Microfoon
Nee
Bluetooth
Nee

8

Expert score

De Kerbl met FM radio is een oorkapheadset die voldoet aan alle basiseisen en is erg aantrekkelijk geprijsd. Voor nog geen € 50 haal jij gehoorbescherming met radio binnen met een FM radio, waarmee je naar prima geluid kunt luisteren. Daarnaast is met de bescherming ook niks mis, want met de SNR waarde van 29 worden de omgevingsgeluiden gedempt met 29 dB. Helaas is deze gehoorbescherming met radio niet voorzien van een microfoon, dus de spraakbesturing ontbreekt. Gelukkig is dit model gemakkelijk te bedienen aan de hand van een grote draaiknop. Deze oorkap met radio heeft geen DAB+ signaal en ook geen Bluetooth, maar voor deze prijs is dat te verwachten. Reviews zijn lovend over dit artikel. Al met al de Kerbl met FM radio een prima oorkapheadset die doet wat het moet doen.

SNR waarde
 0/10 
Signaal
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Kerbl met FM radio

‘Prima headset voor deze prijs. Dempt ook het geluid opvallend goed en de radio ontvangst is ok.’

Review koper

9

Peltor WS Alert XPI

De Peltor WS Alert XPI is een uitstekende oorkapheaset.

Peltor WS Alert XPI specificaties
SNR waarde
30
Signaal
FM, AM
Microfoon
Ja
Bluetooth
Ja

7

Expert score

De Peltor WS Alert XPI is een goede oorkapheadset. Deze gehoorbescherming met radio maakt gebruik van een FM signaal, wat prima geluid levert. Voor deze prijs had het bet DAB+ mogen zijn, maar met FM is op zich niets mis. Een bijzondere specificatie van dit model is de automatische omschakeling van stereo- naar mono-geluid, wanneer het signaal beperkt is. Dit doet de geluidskwaliteit ten goede wanneer je een wat slechtere verbinding hebt. Dit model heeft een microfoon en een Bluetooth-verbinding. De SNR waarde van 30 is ook goed, dus je hoeft je geen zorgen te maken over luide omgevingsgeluiden.

SNR waarde
 0/10 
Signaal
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Peltor WS Alert XPI

‘Niets op aan te merken. Zeker makkelijk te bedienen en heeft prima geluid.’

Review koper

10

Peltor 3M Worktunes

De Peltor 3M Worktunes bieden gehoorbescherming en entertainment. 

Peltor 3M Worktunes specificaties
SNR waarde
24
Signaal
FM, AM
Microfoon
Nee
Bluetooth
Nee

6.3

Expert score

Met de Peltor 3M luister je naar muziek op FM/AM of op je telefoon via de aux- aansluiting. Zo zijn je oren beschermd en kan je genieten van je favoriete muziek. Dit model heeft een SNR waarde van 24, wat niet het hoogste van deze lijst is. Alsnog is een SNR waarde van 24 prima om je omgevingsgeluid te dempen tot een niet schadelijk niveau. De Peltor 3M Worktunes maakt gebruik van een FM signaal, waardoor je van prima geluid geniet. Het programmeren van 50 kanalen kan gemakkelijk met de Audio Assist-technologie. Ook laat het je weten wanneer de batterij bijna leeg is.  Dit prijskaartje maakt het erg aantrekkelijk voor de doe-het-zelver.

SNR waarde
 0/10 
Signaal
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Peltor 3M Worktunes

Over dit product hebben wij nog geen reviews kunnen vinden. Wij blijven zoeken naar beoordelingen om jou goed te informeren over wat gebruikers van dit product vinden!

Vergelijk de oorkappen in 1 overzicht

Model
SNR
Signaal
Microfoon
Bluetooth
Prijs
31
DAB+, FM
Ja
Nee
Gemiddeld
30
DAB+, FM
Ja
Ja
Gemiddeld
31
FM, AM
Ja
Nee
Laag
32
FM, AM
Ja
Nee
Gemiddeld
30
DAB+, FM
Ja
Ja
Hoog
32
FM, AM
Nee
Nee
Gemiddeld
29
FM, AM
Nee
Ja
Laag
29
FM, AM
Nee
Nee
Laag
30
FM, AM
Ja
Ja
Hoog
24
FM, AM
Nee
Nee
Laag
Onze reviewer
Jesper Jongman
Jesper Jongman

In mijn vrije tijd houd ik ervan om lekker te sporten, speel ik graag gitaar, heb ik plezier in koken en ben ik geen vreemde op het gebied van doe-het-zelven. Waarom schrijf ik reviews? Ik wil dat mensen de waarheid weten en zo goed mogelijk geïnformeerd zijn voordat ze producten kopen, zodat ze kunnen zien of het aan hun behoeften voldoet. Ik wil voorkomen dat mensen een miskoop begaan en ze direct aan het juiste product helpen. Hiervoor voer ik uitgebreid onderzoek uit naar het gereedschap waar ik over wil schrijven en ontdek ik wat de betere modellen op de markt zijn!

Pagina overzicht

Gerelateerde reviews
Recente artikelen