Beste bouwradio 2024

Bouwradio kopen? Een werkplaats zonder bouwradio is geen werkplaats. Hoe kom je de dag door zonder een lekker deuntje op de achtergrond? Als je op zoek bent naar de beste bouwradio, dan ben je hier aan het goede adres. Hier lees je wat de beste bouwradio’s van 2024 zijn. Alvast benieuwd naar onze top-selectie? Hier zijn ze:

Waar moet je op letten?

Maar waar let je op bij het kopen van de beste bouwradio? Als je jezelf aan het oriënteren bent in het ruime aanbod van de bouwradio’s, hoe kun jij dan bepalen welke het beste voor jou is? Om jou het makkelijker te maken de beste bouwradio voor jouw werkplek te vinden, bespreken we hieronder de belangrijkste specificaties van een bouwradio.

  • Water- & stofbestendigheid – bouwplaatsen zijn vaak niet de meest vocht- of stofvrije omgevingen. Daarom is het van belang de IP-certificering van de bouwradio te controleren voor de aankoop. De IP-certificering geeft de water- en stofbestendigheid van de bouwradio aan. De water- en stofbestendigheid van de bouwradio wordt aangeduid met 2 cijfers, waarvan de eerste gaat over de stofbestendigheid (X tot 6) en de tweede over waterbestendigheid (X tot 9). X staat in dit geval voor 0. Hoe hoger het cijfer, des te beter de bescherming. Hieronder zie je 2 voorbeelden:

    • IP-65: de beste stofbestendigheid (6) en redelijke waterdichtheid (5)

    • IP-X9: geen stofbestendigheid (X) en de beste waterdichtheid (9)

De beste bouwradio zal een IP69-certificering hebben, maar dit komt weinig voor. Ga voor de aankoop goed na in welke omstandigheden je de bouwradio gaat gebruiken en let daarbij goed op de IP-certificering.

  • Geluidssysteem – het geluidssysteem van de bouwradio draagt bij aan de geluidskwaliteit. Zo kun je kiezen uit stereo of mono. Bij een stereo-installatie komt het geluid uit meerdere kanalen, wat zorgt voor een dynamische geluidservaring. Bij een mono-installatie komt het geluid uit 1 kanaal.
  • DAB+, FM & AM – DAB+ biedt je verreweg de beste ontvangstkwaliteit en heeft ook geen last van irritante storingen of ruis die het favoriete gedeelte van je nummer verpesten. FM is de geüpgrade versie van AM. FM is minder gevoelig voor ruis en storingen dan AM, maar voor een ruis- en storingsvrije luisterervaring kies je voor DAB+. De best bouwradio zal gebruik maken van een DAB+ signaal.
  • Formaat & gewicht – werk je vaak op locatie? Dan moet je de bouwradio vaak meenemen. In dat geval is een compacte en lichte bouwradio erg geschikt. Denk er dus goed over na waar je de bouwradio vaak gaat gebruiken en of je het vaak moet verplaatsen.
  • Stroomvoorziening – heb je altijd toegang tot netstroom? Dan is een bouwradio op netstroom geen probleem. Als je meer op locatie werkt, dan kun je beter kiezen voor een bouwradio op accu.
  • Bluetooth – als de bouwradio een Bluetooth-verbinding heeft, kun je ook je smartphone met de bouwradio verbinden. Zo kun jij je favoriete nummers rechtstreeks van Spotify streamen. De beste bouwradio voor de stream-liefhebber moet natuurlijk Bluetooth hebben!

Lees snel verder en ontdek wat de beste bouwradio’s van de 2024 zijn!

1

PerfectPro Audisse

Ben je een fanatieke doe-het-zelver? Dan is de PerfectPro Audisse de beste bouwradio voor jou!

PerfectPro Audisse specificaties
Signaal
DAB+
Certificering
IP65
Geluidssysteem
Stereo
Gewicht
2,1 kg
Stroomvoorziening
Accu / Batterij / Netstroom
Bluetooth
Ja

7.4

Expert score

De PerfectPro Audisse is de ideale bouwradio voor in en rondom het huis. Het weegt slechts 2,1 kg, dus je tilt ‘m zo overal mee naartoe. Door het kristalheldere DAB+ signaal geniet je van optimale geluidskwaliteit. Het is ook voorzien van een bluetooth-modus, dus je streamt gemakkelijk je favoriete nummers vanaf je telefoon. Deze Audisse maakt gebruik van een stereo-geluidssysteem, waardoor het geluid vanaf meerdere kanalen komt. Aan de stof- en waterdichtheid is ook weinig op te merken. Deze bouwradio is namelijk voorzien van een IP65-certificaat, wat staat voor de beste stofdichtheid en reguliere sproeidichtheid. De bouwradio doet het op accu’s, batterijen en op netstroom, dus je gebruikt het eigenlijk overal waar je wilt.

Signaal
 0/10 
Certificering
 0/10 
Geluidssysteem
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de PerfectPro Audisse

‘Ik was al een tijd op zoek naar een draagbare internetradio met een echte accu (dus geen dure batterijen slurper). Ik heb hem nu een paar dagen en kan alleen maar “wauw" zeggen. Veel mogelijkheden en vooral een mooi geluid, stereo met een beschaafde bas. 40 voorkeuzes is ook een goed punt zeker bij internet radio. Het merk Audisse was mij althans totaal onbekend maar met vooraf wat googlen zag ik dat een groter merk erachter zit. Details, knopjes en bediening zijn prima en met de accu gaat ie spelend door het hele huis mee. Een geslaagde keuze dus en ik kan hem dan ook aanbevelen aan andere kritische luisteraars.’

Review koper

2

Metabo R 12-18 BT

Vast aan een budget? Dan is de Metabo R 12-18 BT de beste bouwradio voor jou!

Makita DJV181RTJ specificaties
Signaal
FM
Certificering
IPXX
Geluidssysteem
Stereo
Gewicht
1,85 kg
Stroomvoorziening
Accu / Batterij / Netstroom
Bluetooth
Ja

7.4

Expert score

De Metabo R 12-18 BT is de beste bouwradio van de lijst in de budgetklasse. De prijs maakt het toegankelijk voor een grote doelgroep, en je krijgt nog best waar voor je geld. Het maakt gebruik van het FM-signaal, waardoor je een redelijke geluidskwaliteit hebt met soms wat ruis of storingen. Helaas heeft deze radio dus geen digitale DAB tuner. Het heeft een stereo-geluidssysteem, waardoor het geluid wel ruimtevullend is omdat het vanaf meerdere kanalen komt. Ook heeft het een bluetooth-optie waarmee je rechtstreeks vanaf je smartphone je eigen muziek kunt streamen. Het weegt slechts 1.85 kg en het heeft een compact formaat, dus je kunt de radio gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Helaas heeft dit model geen IP-certificaat, wat betekent dat je op moet passen met stof en water. Tegen een klein beetje vocht zou de radio misschien nog wel kunnen, maar laat ‘m zeker niet in een plensbui staan. Voor deze consumentenprijs krijg je een redelijke radio voor een erg betaalbare prijs.

Signaal
 0/10 
Certificering
 0/10 
Geluidssysteem
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Makita DJV181RTJ

‘Een prachtig toestel op alle vlakken’

Review koper

‘Klein en handzaam om mee te nemen naar de bouw’

Review koper

3

PerfectPro Slim 3

De PerfectPro Slim 3 is een makkelijk meeneembare radio die je ook gebruikt als powerbank voor je telefoon!

Prijs: gemiddeld

PerfectPro Slim 3 specificaties
Signaal
DAB+
Certificering
IP65
Geluidssysteem
Mono
Gewicht
1,7 kg
Stroomvoorziening
Batterij/ Netstroom
Bluetooth
Ja

7.4

Expert score

De PerfectPro Slim 3 is een erg speciale bouwradio. Je neemt het erg makkelijk mee door het compacte formaat en je gebruikt het ook als powerbank om je smartphone op te laden! Dat is een specificatie die we niet vaak zien bij bouwradio’s, dus zeker een pluspunt. Het weegt slechts 1,7 kg en het heeft een IP65-certificering. Daarom het is het stofdicht en sproeidicht. Het heeft een mono-geluidssysteem, waardoor het geluid uit één kanaal komt. Deze radio heeft ook een digitale DAB tuner.

Signaal
 0/10 
Certificering
 0/10 
Geluidssysteem
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de PerfectPro Slim 3

‘Ik kocht hem voor mijn man voor in de tuin, garage, enz. Ik gebruik hem ook dikwijls, je kunt hem overal meenemen, zelfs op reis. Heeft een super mooi geluid bovendien heeft hij bluetooth zodat je je favoriete muziek kan laten afspelen van je smartphone of iphone . Echt zijn geld waard.’

Review koper

‘Ik was op zoek naar een radio die alles kan afspelen in plaats van daar 3 aparte toestellen voor te moeten hebben. Dus behalve radiozenders ook Bluetooth en mijn USB kaarten. Deze is ook goed op te laden en kan dus ook mee in de garage of veranda. Ben tot nu 100% content.’

Review koper

4

Makita DRM110N 7,2-18V

Compacte DAB+ bouwradio nodig? Dan is de Makita DRM110N 7,2-18V de beste bouwradio voor jou!

Prijs: gemiddeld

Makita DRM110N 7,2-18V specificaties
Signaal
DAB+
Certificering
IP64
Geluidssysteem
Stereo
Gewicht
4,9 kg
Stroomvoorziening
Accu / Netstroom
Bluetooth
Nee

7.2

Expert score

Goede Bouwradio kopen die je makkelijk mee kunt nemen? De Makita DRM110N 7,2-18V is de beste bouwradio met een compact formaat en een DAB+ signaal. Je luistert dus storings- en ruisvrij, want het digitale radio ontvangst zorgt voor goede kwaliteit. Deze bouwradio werkt zowel op accu als netstroom, waardoor je het praktisch overal kunt gebruiken. Dit model is voorzien van een IP64-certificaat. Dit betekent dat deze Makita-radio volledig stofvrij en plensdicht is. Dit model maakt gebruik van een stereo-geluidssysteem, waardoor het geluid uit meerdere kanalen komt en de ruimte goed kan vullen. Met de AUX-ingang kun jij ook je eigen muziek van Spotify afspelen. Helaas is dit model niet voorzien van een bluetooth-verbinding.

Signaal
 0/10 
Certificering
 0/10 
Geluidssysteem
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Makita DRM110N 7,2-18V

‘Als bouwradio zal hij op een bouwplaats best goed werken. Heeft voldoende volume. Maar binnen in huis zijn de overheersende lage (holle) tonen behoorlijk irritant. Op een laag volume gaat het wel.’

Review koper

‘Mijn ervaring tot nu toe is erg goed. Het enigste 2 nadelen zijn dat er geen opbergplek is voor de transformer. Heb hem nu lig in batterijvak liggen. En ten tweede is de locatie van de transformer connector. Deze bevindt zich aan de voorkant van de radio en daardoor heb je de kabel in de weg liggen.’

Review koper

5

Makita DMR112 DAB+

De Makita DMR112 DAB+ is een makkelijk meeneembare radio met DAB+ signaal.

Prijs: gemiddeld

Makita DMR112 DAB+ specificaties
Signaal
DAB+
Certificering
IP64
Geluidssysteem
Stereo
Gewicht
4,3 kg
Stroomvoorziening
Accu / Batterij / Netstroom
Bluetooth
Ja

7.2

Expert score

De Makita DMR112 DAB+ is een makkelijk draagbare ratio. Het weegt 4.3 kg, wat niet de lichtste op de lijst is, maar het heeft een handig handvat waarmee je het makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Je streamt je favoriete muziek via de bluetooth-functie direct naar de radio. Deze radio is voorzien van een digitale DAB tuner, waardoor je geniet van een kristalhelder signaal zonder ruis. Het is voorzien van een IP64-certificering, waardoor het volledig stofdicht is en ook wel tegen wat water kan.

Signaal
 0/10 
Certificering
 0/10 
Geluidssysteem
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Makita DMR112 DAB+

‘Mijn ervaring tot nu toe is erg goed. De enigste 2 nadelen zijn dat er geen opbergplek is voor de transformer. Heb hem nu lig in batterijvak liggen. En ten tweede is de locatie van de transformer connector. Deze bevindt zich aan de voorkant van de radio en daardoor heb je de kabel in de weg liggen.’

Review koper

6

PerfectPro Soloworker

De PerfectPro Soloworker is de beste bouwradio voor de individuele werker. Door het compacte formaat past ‘ie zelfs in je borstzak!

Prijs: gemiddeld

PerfectPro Soloworker specificaties
Signaal
DAB+
Certificering
IP64
Geluidssysteem
Mono
Gewicht
0,25 kg
Stroomvoorziening
Accu
Bluetooth
Ja

7

Expert score

De PerfectPro Soloworker is ideaal voor de individuele werker die niet wilt dat alle collega’s horen dat ‘ie naar K3 luistert. Niets mis mee overigens! Door het DAB+ signaal geniet je van kristalhelder geluid vrij van ruis en storingen. Het maakt gebruik van een mono-geluidssysteem, wat ervoor zorgt dat het geluid uit 1 kanaal komt. Ook heeft de Soloworker een AUX- en bluetooth-verbinding, zodat jij ook gemakkelijk vanaf een extern apparaat je eigen muziek kan streamen naar deze compacte bouwradio. Het heeft een formaat dat in je borstzakje zou passen en aan de achterkant van de radio zit een stevige metalen clip om het aan je riem te bevestigen. Het weegt slechts 0.25 kg, dus je zal niets van het gewicht merken. Dit model heeft een Lithium-ion accu die onder normale omstandigheden 6 tot 8 uur meegaat. Met de IP64-certificering hoef jij je ook geen zorgen te maken over stof- en waterschade, maar laat ‘m niet onderdompelen.

Signaal
 0/10 
Certificering
 0/10 
Geluidssysteem
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de PerfectPro Soloworker

‘Volgens mij bestond zo'n kleine radio met zo'n mooi geluid nog niet, ik kon toch niets vergelijkbaars vinden op internet. De ontvangst is heel goed en vooral heel zuiver, beter dan mijn grote radio's (hoe kan dat dan wel met zo'n korte antenne?). Nu ik DAB+ heb komt FM er niet meer aan te pas bij mij. Echt een te gek, stoer radiootje.’

Review koper – via Coolblue.nl

7

PerfectPro DAB+ Mate

De PerfectPro DAB+ Mate is een goede bouwradio met een kristalhelder DAB+signaal.

PerfectPro DAB+ Mate specificaties
Signaal
DAB+
Certificering
IPX4
Geluidssysteem
Stereo
Gewicht
2,7 kg
Stroomvoorziening
Accu / Batterij / Netstroom
Bluetooth
Ja

7

Expert score

De PerfectPro DAB+ Mate is een goede radio met een ruisvrij DAB+ signaal. Het heeft een stereo-geluidssysteem, waardoor het geluid uit meerdere kanalen en zorgt voor vol geluid. Het heeft een IPX4-certificering. Het heeft dus geen certificaat voor stofbescherming, maar het is wel plensdicht. De PerfectPro DAB+ Mate weegt 2.7 kg, waardoor je het makkelijk mee kunt nemen. De prijs maakt het wellicht onaantrekkelijk voor de grotere doelgroep, maar voor de professionals op de bouwplaats is het zeer geschikt.

Signaal
 0/10 
Certificering
 0/10 
Geluidssysteem
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de PerfectPro DAB+ Mate

‘Mijn PerfectPro Dab+Mate draait ook 40 uur in de week op de bouw. En als ik thuis bezig ben, heb ik de radio er uiteraard bij. De radio maakt zowel buiten als binnen super mooi geluid. Ik kan mijn telefoon verbinden via Bluetooth. En opladen aan de USB poort van de radio. Gewoon een geweldige radio!’

Review koper – via Coolblue.nl

8

PerfectPro DABBOX

De PerfectPro DABBOX is een betaalbare bouwradio geschikt voor de doe-het-zelver en hobbyist.

Prijs: gemiddeld

PerfectPro DABBOX specificaties
Signaal
DAB+
Certificering
IP54
Geluidssysteem
Mono
Gewicht
3 kg
Stroomvoorziening
Accu / Batterij / Netstroom
Bluetooth
Ja

6.8

Expert score

De PerfectPro DABBOX is een betaalbare radio die erg geschikt en aantrekkelijk is voor de doe-het-zelver en hobbyist. Het heeft een kristalhelder DAB+ signaal en is voorzien van een mono-geluidssysteem. Het weegt 3 kg, waardoor het niet al te zwaar is. Het is voorzien van een IP54-certificering, wat het erg resistent tegen stof en plensdicht is. Via de bouwradio stream je ook je eigen muziek met de bluetooth-optie, zodat je naar je eigen favoriete tunes kunt luisteren. De prijs maakt het aantrekkelijk voor veel mensen, maar vooral voor de doe-het-zelvers en hobbyisten die simpelweg op zoek zijn naar een prima radio!

Signaal
 0/10 
Certificering
 0/10 
Geluidssysteem
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de PerfectPro DABBOX

‘Prima radio. Laadt z'n eigen batterijen op via het netsnoer. Gekocht voor z'n DAB+ functie.’

Review koper – via Coolblue.nl

9

PerfectPro UBOX 500R

De PerfectPro UBOX 500R is een betaalbare bouwradio met een goede stof- en waterdichtheid!

Prijs: gemiddeld

PerfectPro UBOX 500R specificaties
Signaal
FM
Certificering
IP65
Geluidssysteem
Mono
Gewicht
2,9 kg
Stroomvoorziening
Accu / Batterij / Netstroom
Bluetooth
Ja

6.8

Expert score

De PerfectPro UBOX 500R is een betaalbare radio met een erg goede stof- en waterdichtheid. Het is namelijk voorzien van een IP65-certificering. Dit maakt het compleet stofdicht en erg resistent tegen water. Het weegt slechts 2.9 kg, zodat je het makkelijk kunt meenemen. Het is voorzien van een mono-geluidssysteem, waardoor het geluid uit één kanaal komt. Dit model wordt aangedreven door netstroom, batterijen. Dit maakt het erg gemakkelijk mee te nemen. Reviews zeggen dat de accu niet erg lang meegaat. Je streamt met bluetooth je persoonlijke favorieten direct naar de radio. Ook plug je gemakkelijk een USB-stick in om je eigen muziek af te spelen. De prijs maakt dit model erg aantrekkelijk voor een grote doelgroep.

Signaal
 0/10 
Certificering
 0/10 
Geluidssysteem
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de PerfectPro UBOX 500R

‘Zeer tevreden van deze handige Ubox! Misschien wel wat duur maar zeker zijn geld waard voor zoveel opties! Speelt .mp3, .mwa en .m4a af via usb. Goeie geluidskwaliteit en behoorlijk lange batterijduur voor 6 gewone batterijen!’

Review koper – via Coolblue.nl

‘Accu snel leeg, niet makkelijk op bouwplaats’

Review koper

10

PerfectPro RockHart BT

Professionele bouwradio nodig? Dan is de PerfectPro RockHart BT ideaal voor jou!

PerfectPro RockHart BT specificaties
Signaal
DAB+
Certificering
IPX4
Geluidssysteem
Stereo
Gewicht
9,4 kg
Stroomvoorziening
Batterij / Netstroom
Bluetooth
Ja

6.6

Expert score

De PerfectPro RockHart BT is de beste bouwradio uit zijn professionele klasse. Het heeft een digitale DAB tuner waardoor je naar helder geluid luistert zonder storingen of ruis, indien het niet te dichtbij een machine staat. Het digitale radio ontvangst zorgt voor goede kwaliteit. Het maakt gebruik van een stereo-installatie voor een ruimtevullend geluid. Ook is het voorzien van een bluetooth- en AUX-ingang zodat jij makkelijk vanaf Spotify je favoriete tunes kunt streamen om de bouwplaats op z’n kop te zetten. Het heeft 45 W vermogen, wat meer dan voldoende geluid produceert. Dit model is voorzien van een IPX4-certificering, wat betekent het niet beschermd is tegen stof maar wel plensdicht is. Er hangt een prijskaartje aan, maar voor de professional zal dit het meer dan waard zijn.

Signaal
 0/10 
Certificering
 0/10 
Geluidssysteem
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de PerfectPro RockHart BT

‘Is een bouwradio die aardig wat geld kost, maar zou hem echt niet meer kunnen missen. Er bestaat gewoon geen betere voor mij. Klink echt vet, kan tegen een stootje en water. Fantastisch ding’

Review koper

Vergelijk de bouwradio's in 1 overzicht

Model
Signaal
Certificering
Geluidssysteem
Gewicht
Stroomvoorziening
Bluetooth
Prijs
DAB+
IP65
Stereo
2,1 kg
Accu/ Batterij/ Netstroom
Ja
Hoog
FM
IPXX
Stereo
1,85 kg
Accu/ Batterij/ Netstroom
Ja
Laag
DAB+
IP65
Mono
1,7 kg
Batterij/ Netstroom
Ja
Gemiddeld
DAB+
IP64
Stereo
4,0 kg
Accu/ netstroom
Nee
Gemiddeld
DAB+
IP64
Stereo
4,3 kg
Accu/ Batterij/ Netstroom
Ja
Hoog
DAB+
IP64
Mono
0,25 kg
Accu
Ja
Gemiddeld
DAB+
IPX4
Stereo
2,7 kg
Accu/ Batterij/ Netstroom
Ja
Hoog
DAB+
IP54
Mono
3,0 kg
Accu/ Batterij/ netstroom
Ja
Gemiddeld
FM
IP65
Mono
2,9 kg
Accu/ Batterij/ Netstroom
Ja
Gemiddeld
DAB+
IPX4
Stereo
9,4 kg
Batterij / Netstroom
Ja
Hoog
Onze reviewer
Jesper Jongman
Jesper Jongman

In mijn vrije tijd houd ik ervan om lekker te sporten, speel ik graag gitaar, heb ik plezier in koken en ben ik geen vreemde op het gebied van doe-het-zelven. Waarom schrijf ik reviews? Ik wil dat mensen de waarheid weten en zo goed mogelijk geïnformeerd zijn voordat ze producten kopen, zodat ze kunnen zien of het aan hun behoeften voldoet. Ik wil voorkomen dat mensen een miskoop begaan en ze direct aan het juiste product helpen. Hiervoor voer ik uitgebreid onderzoek uit naar het gereedschap waar ik over wil schrijven en ontdek ik wat de betere modellen op de markt zijn!

Pagina overzicht

Gerelateerde reviews
Recente artikelen