Beste Bladblazer 2024

Om jou te helpen de beste bladblazer te kiezen hebben wij de 10 beste verkochte bladblazers van 2024 voor je op een rijtje gezet. Bekijk hieronder alvast onze top-selectie:

Waar moet je op letten?

Als consument zie je soms de bomen door het bos niet meer. Verschillende producenten adverteren hun product als wondermiddel waardoor geen enkel blaadje meer op je pad durft te vallen. Wij zijn er om jou te assisteren bij het kopen van de juiste bladblazer voor jou. Dus waar moet je op letten bij het kopen van een bladblazer? Als je in de markt bent voor een bladblazer, dan kies je er waarschijnlijk één uit de volgende drie primaire categorieën: 

  • Bladblazer op accu – over het algemeen zijn bladblazers op accu erg stil en je geniet van volledige bewegingsvrijheid omdat je geen snoer hebt.
  • Elektrisch aangedreven bladblazer – elektrische bladblazers hebben een constante stroomvoorziening zodat het blazen geleidelijk kan verlopen.
  • Benzine bladblazer – benzine bladblazers zijn meestal de sterkste en dus kun je relatief snel door grote tuinen heen werken.

Maar waar let je op als je eindelijk besloten hebt voor welke categorie je gaat? Hieronder bespreken we de belangrijkste specificaties van elke bladblazer en waarom je hierop moet letten:

  • Aandrijving – de aandrijving bepaalt vaak hoeveel kracht je hebt en met welke voor- en nadelen je te maken krijgt zoals we die hierboven besproken hebben.
  • Blaassnelheid – voor grote tuinen is een hoge blaassnelheid ideaal. Als je in kleinere tuinen gaat werken, dan hoef je geen groot geld neer te leggen voor de hoogste blaassnelheid.
  • Gewicht – het gewicht bepaalt hoe comfortabel jij met de machine om kunt gaan. Ben je bijvoorbeeld op leeftijd of moet je voor langere periodes werken? Dan is een lichter model bijvoorbeeld geschikt voor jou.
  • Geluidsniveau – het geluidsniveau bepaalt hoe leuk je buren je nog vinden in het weekend! Ook is het handig om te weten of je in gehoorbeschermers moet investeren. Bladblazers op accu’s zijn erg stil bijvoorbeeld!
  • Zuig- en versnipperfunctie – bladblazers met een zuig- en versnipperfunctie kunnen ook direct al het vuil versnipperen. Dit is erg makkelijk, omdat je daarna niet alle bladeren bij elkaar hoeft te harken. Goedkopere modellen hebben dit meestal niet, dus dan heb je nog wel een hark nodig achteraf.

In dit artikel bespreken we uitgebreid de details van ieder model op onze lijst!

1

BLACK+DECKER GWC1820PC-QW

Op zoek naar een superlichte bladblazer? Dan is de BLACK+DECKER GWC1820PC-QW een geschikte keuze voor jou!

Prijs: gemiddeld

Bosch ALB 18 Li specificaties
Aandrijving
Accu
Blaassnelheid
209 km/u
Gewicht
1,7 kg
Geluidsniveau
Laag vanwege accu
Zuig- en versnipperfunctie
Nee

9

Expert score

De BLACK+DECKER GWC1820PC-QW is onze keuze voor beste lichtgewicht bladblazer. Met een marktleidend gewicht van 1,7 kg ervaar je geen problemen wanneer je langer aan de slag gaat. Ondanks het lichte gewicht heeft het toch nog een blaassnelheid van 209 km/u. Door de accu-aandrijving is dit model redelijk stil en kun je zondagochtend in de tuin werken zonder je buren te storen. Helaas is het model niet voorzien van een zuig- en versnipperfunctie, dus je moet achteraf wel het afval bijeen harken.

Blaassnelheid
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Geluidsniveau
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de BLACK+DECKER GWC1820PC-QW

‘Is alleen voor droge bladeren op een glad oppervlakte te gebruiken, oftewel op een terras, maar niet voor blad op een gazon. Dit had wel eens duidelijker aangegeven mogen zijn! Jammer want verder wel fijn licht en makkelijk in gebruik.’

Review koper – Via Coolblue.nl

‘Prima voor mijn tuin en ervaar er verder geen problemen mee. Hij is erg makkelijk te bedienen en blaast alles prima weg.’

Review koper – via Coolblue.nl

2

Eurom Accu Leaf Blower

Wil je niet teveel uitgeven maar zoek je wel kwaliteit? Bekijk dan de Eurom Accu Leaf Blower!

Eurom Accu Leaf Blower specificaties
Aandrijving
Accu
Blaassnelheid
210 km/u
Gewicht
1,93 kg
Geluidsniveau
Laag vanwege accu
Zuig- en versnipperfunctie
Nee

8.9

Expert score

De Eurom Accu Leaf Blower is een heerlijke bladblazer voor de doorsnee tuin wanneer de herfst is aangebroken. Met de blaassnelheid van 210 km/u zal je weinig problemen ervaren met de kleinere blaadjes en takken. Dit instapmodel weegt slechts 1,93 kg, waardoor je comfortabel lang kunt werken. Je bent wel afhankelijk van de levensduur van de accu. Ook heeft dit model geen zuig- en versnipperfunctie, dus de hark kan nog niet in de prullenbak!

Blaassnelheid
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Geluidsniveau
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Eurom Accu Leaf Blower

‘Voor veel (zware) bladeren heeft deze te weinig blaaskracht. Dit apparaat is goed om weinig weg te blazen. Niet aan te raden voor een grote tuin met veel bladeren.’

Review koper -Via Coolblue

‘Dit product had ik al jaren eerder moeten aanschaffen! Zeer duidelijke gebruiksaanwijzing! Heel licht in gewicht en makkelijk te bedienen! Zo blij mee!’

Review koper -Via Coolblue

3

Gardena AccuJet 18-li

De Gardena AccuJet 18-li is een simpele en betaalbare bladblazer op accu.

Prijs: gemiddeld

Gardena Accujet 18-li specificaties
Aandrijving
Accu
Blaassnelheid
190 km/u
Gewicht
1.3 kg
Geluidsniveau
Laag vanwege accu
Zuig- en versnipperfunctie
Nee

8.4

Expert score

De Gardena AccuJet 18-li is een gebruiksvriendelijke bladblazer op accu. Het is een simpele uitvoering die doet wat het moet doen. Met een blaassnelheid van 190 km/u is meer meer dan voldoende voor fijn tuinafval, maar voor grof afval kun je beter kiezen voor een model met een hogere blaassnelheid. Het model is niet voorzien van een zuig- en versnipperfunctie, maar voor deze prijs kan je dat ook niet verwachten. Het is een accu-aangedreven model, dus je geniet wel van volledige bewegingsvrijheid en je overbelast de oren van je buren ook niet!

Blaassnelheid
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Geluidsniveau
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Gardena AccuJet 18-li

‘Ik heb een veranda waarin diverse stoelen staan maar waar ook veel blad en dennennaalden inwaaien. Ik had een bladblazer maar die is te groot en moet ik alles aan de kant schuiven. Met deze kan je makkelijk onder de stoelen door blazen, heeft geen snoer wat in de weg zit en je bent snel klaar. Kleine accu is voor mij geen probleem maar doet het zeker 20 minuten.'

Review koper – Via Coolblue.nl

4

Wolf Garten LBV 2600 E

De Wolf Garten LBV 2600 E is een budget bladblazer met zuig- en versnipperfunctie!

Wolf Garten LBV 2600 E specificaties
Aandrijving
Elektrisch
Blaassnelheid
270 km/u
Gewicht
3.5 kg
Geluidsniveau
102 dB
Zuig- en versnipperfunctie
Ja

8.4

Expert score

De De Wolf Garten LBV 2600 E is een budget bladblazer met een elektrische aandrijving die voorzien is van een zuig- en versnipperfunctie. Voor deze consumentenprijs is dat erg aantrekkelijk. Hij weegt 3,5 kg, wat niet het lichtst is. Dus ben je op leeftijd of moet je voor langere periodes werken, dan kan het wat zwaar worden. Het geluidsniveau van 102 dB vereist ook gehoorbeschermers. Het heeft een maximale blaassnelheid van 270 km/u, wat genoeg is voor grover tuinafval.

Blaassnelheid
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Geluidsniveau
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Wolf Garten LBV 2600 E

‘De grootte van het apparaat en het gewicht vielen me wel wat tegen. Ook de trilling vind ik erg onprettig, vergelijkbaar met het gevoel in mijn hand en arm na afloop van gebruik van mijn schuurmachine. Hij was gemakkelijk in elkaar te zetten. De draagriem vind ik niet prettig in het gebruik. De wieltjes zijn wel erg handig. De blaaskracht is prima, de zuigkracht viel me wat tegen. Dit kan komen doordat de blaadjes nat waren. In de gebruiksaanwijzing staat dat je hem niet moet gebruiken met natte blaadjes, maar dat is toch echt inherent aan de herfst. Al met al tevreden met mijn aankoop. De vermalen blaadjes en takjes zijn prima compost. Prima prijs kwaliteit verhouding en Ik zou het apparaat zeker aanbevelen. Wel in combinatie met een gehoorbescherming.’

Review koper – Via Coolblue.nl

5

Stiga SBL 2600

De Stiga SBL 2600 is een elektrisch aangedreven bladblazer met een zuig- en versnipperfunctie met een opvangcapaciteit van 45 l!

Stiga SBL 2600 specificaties
Aandrijving
Elektrisch
Blaassnelheid
252 km/u
Gewicht
4.7 kg
Geluidsniveau
98 dB
Zuig- en versnipperfunctie
Ja

8.4

Expert score

De De Stiga SBL 2600 is een prima bladblazer met een elektrische aandrijving en is voorzien van een zuig- en versnipperfunctie met een opvangcapaciteit van 45 liter. Met het gewicht van 4,7 kg is het wel aan de zware kant, dus voor langere periodes werken kan erg zwaar worden. Met een maximaal geluidsniveau van 98 dB, is dit niet de luidste op de lijst, maar gehoorbeschermers zijn alsnog wel aan te raden. Het heeft een blaassnelheid van 252 km/u, wat meer dan genoeg is voor grover tuinafval.

Blaassnelheid
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Geluidsniveau
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Stiga SBL 2600

‘Bladblazer en zuiger werkt uitstekend! Zelfs de kat van de buren is verdwenen. Maakt veel herrie, maar als je een conflict hebt met de buren is dit juist een pluspunt. Er is geen goede handleiding aanwezig, hoe ik het ding in elkaar heb gezet blijft een raadsel. De bladblazer / zuiger is zwaar, dus nu moet ik het toch weer aan een ander overlaten om het blad op te ruimen.’

Review koper – Via Coolblue.nl

6

BLACK+DECKER GW3030-QS

Een betere elektrische bladblazer voor deze prijs dan de BLACK+DECKER GW3030-QS is moeilijk te vinden!

BLACK+DECKER GW3030-QS specificaties
Aandrijving
Elektrisch
Blaassnelheid
418 km/u
Gewicht
4,8 kg
Geluidsniveau
106 dB
Zuig- en versnipperfunctie
Ja

8.1

Expert score

De BLACK+DECKER GW3030-QS is een krachtige elektrische bladblazer die het je erg gemakkelijk maakt om je tuin te verlossen van grof afval. Met een blaassnelheid van 418 km/u heb je genoeg vermogen om zwaarder spul weg te blazen. De bladblazer is met een gewicht van 4,8 kg wel aan de zware kant, dus af en toe een pauzetje houden is noodzakelijk. Dit model is voorzien van een zuig- en versnipperfunctie, en het opvangvolume is een respectable 50 l.

Blaassnelheid
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Geluidsniveau
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Black & Decker GTC1845L20-QW

‘Het enige nadeel van deze bladblazer is dat je voor het ombouwen naar de zuiger een pin nodig hebt om op een knopje te duwen. Verder een toptoestel. Het zuigt de bladeren ook heel goed op en verkleint ze goed. In de zak kan je meerdere kilo's bladeren kwijt.’

Review koper -Via Coolblue

‘Op zich prima schaar, maar mijn beide adapters om de accu's op te laden zijn binnen twee jaar stuk, vallen blijkbaar buiten de garantie en kosten 28 euro per stuk om te vervangen. Dat vind ik toch wel heel matig van B+D, en zonder adapters kun je de accu's niet laden en heb je niets aan je gereedschap.’

Review koper -Via Coolblue

7

Bosch ALB 18 Li

De Bosch ALB 18 Li is een gebruiksvriendelijke bladblazer op accu.

Bosch ALB 18 Li

Prijs: gemiddeld

Bosch ALB 18 Li specificaties
Aandrijving
Accu
Blaassnelheid
190 km/u
Gewicht
1,8 kg
Geluidsniveau
Laag vanwege accu
Zuig- en versnipperfunctie
Nee

8.1

Expert score

De Bosch ALB 18 Li is de beste bladblazer op accu. Met een blaassnelheid van 190 km/u heb je geen problemen met het kleinere tuinafval. Ook met het gewicht van slechts 1,8 kg is langdurig werken geen probleem. Je hebt geen last van de bedrading en geniet daarom van volledige bewegingsvrijheid. Een bladblazer op accu is over het algemeen ook veel stiller en daarom zeer geschikt voor woonwijken waar je rekening moet houden met je buren. Het model is helaas niet voorzien van een zuig- en versnipperfunctie, dus je moet de hark nog wel gebruiken om de blaadjes bijeen te schrapen.

Blaassnelheid
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Geluidsniveau
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Bosch ALB 18 Li

‘Geweldig toestel voor zijn prijs en gemakkelijk te gebruiken.’

Review koper – Via Coolblue.nl

‘Ik ervaar vooral een haperige bediening. Erg korte batterijduur en heel vaak gebeurt het dat hij niet blaast als je op de knop duwt (terwijl de batterij wel volledig opgeladen zou zijn). 'Grote' pakken bladeren blaast de Bosch met veel moeite weg. Kleine pakjes daarentegen vliegen moeiteloos weg. Mijn mening is verdeeld.’

Review koper – via Coolblue.nl

‘Niks op aan te merken’

Review koper – Via Bol.com

8

Gardena ErgoJet 3000

De Gardena ErgoJet 3000 is een betaalbare elektrisch aangedreven bladblazer voorzien met een zuig- en versnipperfunctie.

Prijs: gemiddeld

Gardena ErgoJet 3000 specificaties
Aandrijving
Elektrisch
Blaassnelheid
310 km/u
Gewicht
4.8 kg
Geluidsniveau
102 dB
Zuig- en versnipperfunctie
Ja

7.5

Expert score

De Gardena ErgoJet 3000 is een goede elektrische bladblazer en is voorzien met een zuig- en versnipperfunctie. Het heeft een hoge blaassnelheid van 310 km/u, wat meer dan genoeg is om grof tuinafval weg te blazen. Met een gewicht van 4.8 kg is dit niet de lichtste op onze lijst, dus lang werken kan zwaar worden. Met het maximale geluidsniveau van 102 dB is het ook raadzaam om te investeren in gehoorbeschermers.

Blaassnelheid
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Geluidsniveau
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Gardena ErgoJet 3000

‘Prima machine om mee te werken, bij blazen goed regelbaar om te vermijden dat zaken die moeten blijven liggen mee wegvliegen. De zuigfunctie werkt goed, de verhakselfunctie maalt alles zeer goed fijn. Wel oppassen met boomschors, dat wordt vaak mee opgezogen met de bladeren. Vervelend is dat je, als je wilt omschakelen tussen zuigen en blazen, de hele machine moet ombouwen en de hulpstukken omzetten. Dit pakt flink wat tijd. Iets waar ik bij een volgende aankoop specifiek op ga letten.’

Review koper – Via Coolblue.nl

9

Makita UB0801V

De Makita UB0801V is een goede elektrische bladblazer met een zuig- en versnipperfunctie.

Prijs: gemiddeld

Makita UB0801V specificaties
Aandrijving
Elektrisch
Blaassnelheid
270 km/u
Gewicht
3.8 kg
Geluidsniveau
104,2 dB
Zuig- en versnipperfunctie
Ja

7.5

Expert score

De Makita UB0801V is een betaalbare bladblazer met een elektrische aandrijving en is voorzien van een zuig- en versnipperfunctie met een opvangcapaciteit van 45 l. Met een geluidsniveau van maximaal 104,2 dB zijn gehoorbeschermers aan te raden. Het heeft een blaassnelheid van 270 km/u, wat meer dan genoeg is voor grover tuinafval. Het heeft een constante stroomvoorziening door het snoer, maar je hebt wel een beperkte bewegingsruimte.

Blaassnelheid
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Geluidsniveau
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Makita UB0801V

‘Doet wat het moet doen. Mij bevalt ‘ie tot nu toe prima’

Review koper – Via Coolblue.nl

‘Prima spul!’

Review koper – via Coolblue.nl

10

Stiga SBL 327

De Stiga SBL 327 is een goede bladblazer met een benzinemotor en is zeer geschikt voor de grotere tuinen!

Stiga SBL 327 specificaties
Aandrijving
Benzine
Blaassnelheid
259 km/u
Gewicht
4,8 kg
Geluidsniveau
109 dB
Zuig- en versnipperfunctie
Nee

6.5

Expert score

De Stiga SBL 327 is een goede bladblazer op benzine en is geschikt voor grotere tuinen. Met een blaassnelheid van 259 km/u heb je genoeg vermogen om relatief snel grote oppervlaktes schoon te maken. Je bent door de benzinemotor ook niet afhankelijk van een verlengsnoer, dus je bereikt met gemak het achterste van je tuin. Investeer wel in een goede set gehoorbeschermers, zodat je door de maximale geluidsproductie van 109 dB geen gehoorschade oploopt.

Blaassnelheid
 0/10 
Gewicht
 0/10 
Geluidsniveau
 0/10 
Prijs
 0/10 
Positief
Negatief
Dit zeggen gebruikers over de Stiga SBL 327

‘Hoeft geen snoer te gebruiken, daarom ben je sneller klaar’

Review koper – Via Bol.com

‘Over het algemeen best tevreden over dit model, maar hij maakt wel veel geluid en blaast niet al te hard.’

Review koper – Bol.com

Vergelijk de bladblazers in 1 overzicht

Model
Aandrijving
Blaas-snelheid
Gewicht
Geluids-niveau
Zuig- en versnipperfunctie
Prijs
Accu
209 km/u
1,7 kg
Nee
Laag
Accu
210 km/u
1,93 kg
Nee
Laag
Accu
190 km/u
1,3 kg
Nee
Gemiddeld
Elektrisch
270 km/u
3,5 kg
102 dB
Ja
Laag
Elektrisch
252 km/u
4,7 kg
98 dB
Ja
Laag
Elektrisch
418 km/u
4,8 kg
106 dB
Ja
Laag
Accu
190 km/u
1,8 kg
Nee
Gemiddeld
Elektrisch
310 km/u
4,8 kg
102 dB
Ja
Gemiddeld
Elektrisch
270 km/u
3,8 kg
104,2 dB
Ja
Gemiddeld
Benzine
259 km/u
4,8 kg
109 dB
Nee
Hoog
Onze reviewer
Jesper Jongman
Jesper Jongman

In mijn vrije tijd houd ik ervan om lekker te sporten, speel ik graag gitaar, heb ik plezier in koken en ben ik geen vreemde op het gebied van doe-het-zelven. Waarom schrijf ik reviews? Ik wil dat mensen de waarheid weten en zo goed mogelijk geïnformeerd zijn voordat ze producten kopen, zodat ze kunnen zien of het aan hun behoeften voldoet. Ik wil voorkomen dat mensen een miskoop begaan en ze direct aan het juiste product helpen. Hiervoor voer ik uitgebreid onderzoek uit naar het gereedschap waar ik over wil schrijven en ontdek ik wat de betere modellen op de markt zijn!

Pagina overzicht

Gerelateerde reviews
Recente artikelen